Skip to content

Kærlighedens dag – Valentines day

Valentinesdag den 14. februar er den mest romantiske dag på hele året – lige bortset fra 22. juni som jo er verdens skønhedsdag – Juhuuuuuuuuu!

På valentinsdag kan man glæde alle dem som er noget særligt i ens liv, alle dem der står ens hjerte nært, og især det menneske man elsker!

valentine-wbd
Dagen er knyttet til forskellige sagn, bl.a.: de to tidlig kristne martyrer Sankt Valentin og hans kæreste Julia. Valentin blev fængslet af den romerske kejser Claudius for sin tro, og blev dømt til døden. Før henrettelsen skrev han et kærlighedsbrev til Julia, og skrev under med ”din Valentin”.
Det er netop det der er blevet tradition for at underskrive kærlighedsbreve med man deler ud på Valentinsdagen.
Et andet sagn stammer fra Hviderusland, og det lyder at St. Valentin blev afvist af sin elskede. Han kunne ikke klare sorgen, skar sit hjerte ud, og gav det til sin store kærlighed. Hvorfor hjertet er blevet motivet på postkort og breve Valentinsdag for at symbolisere evig kærlighed.

Valentins fejres over det meste af verden, men er særlig populær i USA, England, Frankrig og Tyskland.
Uanset hvor i verden og hvem man ønsker at glæde med en Valentinsopmærksomhed går man næppe galt i byen ved at sende: Et kærlighedskort med hjerter, røde roser, pink champagne, chokolade, parfume eller diamanter.

domperignon14Kærlighed på mange sprog – Jeg elsker dig!
Gresk – S’avapo
Fransk – Je t’aime
Kinesisk – Wo ai ni
Russisk – Ye tebya liublu
Arabisk (kvinne til mann) – Ana behibak
Arabisk (mann til kvinne) – Ana behibek
Engelsk – I love you
Tysk – Ich liebe dich
Polsk – Kocham ciebie
Spansk – Te amo/Te quiero

Hvad er kærlighed
“Love is like a war, easy to start, difficult to stop, and never to forget”. Lidt lige som at blive smuk hos Copenhagen Beauty Club. Det er let at gå i gang med, umuligt at holde op med, og man glemmer aldrig hvor skønt det var!

Hos CBC er kærlighed jo altid BeautyMix, Sizero SlimBar, LipoElektroterapi, og så naturligvis altid CHAMPAGNE!

Glædelig Valentins!

Leave a Reply

honey pot