Skip to content

Kosten som skønhedsmiddel

Din krop

tirsdag 14.6.2005 14:06 – Af Susanne Bjørkmann

For de fleste hænger udseendet nøje sammen med selvopfattelsen, evnen til at omgås andre mennesker, evnen til at stræbe efter det liv og de ting i livet, man ønsker sig, samt evnen til at give sig hen til et andet menneske både følelsesmæssigt såvel som seksuelt.

Hvornår er vi tilfredse med vort udseende?

Når det er, som vi ønsker og forventer os det. En, der er tilfreds med sit eget spejlbillede, behøver ikke at bruge så meget tid på at granske sig selv, ej heller at tænke på, hvordan det billede tager sig ud i andres øjne. Det er nemlig ikke vigtigt, hvad andre synes om dit udseende, hvis du selv er tilfreds! Jeg tror, at ønsket om, at man i andres øjne er noget særligt, kun er vigtigt, når man ikke selv syntes, at man er det. Det betyder jo ikke, at det ikke er hyggeligt at få komplimenter. Det er ikke blot hyggeligt, men simpelthen knald skønt. Især hvis tilkendegivelsen kommer fra en skøn mand. Men komplimenterne skal blot være det krydderi, der pifter retten op, og ikke afgørende for den personlige smag i sig selv. Det er nemlig den individuelle skønhed, kærlighed, og stolthed, der giver personlighed og udstråling, og dermed også tiltrækningsevne.

Alle kan blive personlige skønheder!

Det er i virkeligheden ikke så vigtigt, om du er for tyk eller for tynd. Det vigtige er altså, om du selv synes, at du ser skøn ud. Hvis du selv synes, at du ser ud, som du gerne vil, så opfører du dig som om, at du er en personlig skønhed – og andre vil behandle dig som en.

Til hvert måltid skal du behandle dig selv, som det ville være naturligt at behandle en skønhed. Du skal passe og pleje din skønhed med sund mad, masser af vand, motion og rigeligt med søvn, men ikke for meget alkohol og/eller tobak.

Forfængelighed varer hele livet

Du vælger selv, hvordan du vil se ud. Du vælger selv, hvilken mad og drikke, du putter i din krop. Og du vælger selv, hvor meget du vil more dig. Du tager fejl, hvis du tror, det er andres skyld, hvis du er for tyk og doven, keder dig eller har for få champagneaftner i dit liv. Skylden er din.

Ønsker du dig en smuk, slank krop, glat hud og blankt hår? Ønsker du dig et berigende liv med vidunderlige mennesker omkring dig, og masser af udfordring? Så er det op til dig. Det er nemlig sådan, at livet er det, der er i gang lige nu, og du har mulighed for at springe på, hvis det passer dig.

For mig er det personligt berigende at tage vare på min krop og på mit udseende. Det giver mig overskud til at passe på, at jeg får det hele med. Jeg er et meget forfængeligt væsen, og jeg synes, at det er vidunderligt! Med alderen vil du opdage, at hvis du tager dig tid til at lære dig selv at kende, så bliver det lettere og lettere at være dig. Du bliver fri for at kæmpe med dig selv, din krop, din sult, din lyst til fødevarer, din krop ikke har brug for, og din lyst til at overforbruge tobak eller alkohol. Efterhånden som du erkender dit personlige ansvar for din krop og dit udseende, vil du komme til at nyde livets såvel som bordets glæder – uden dårlig samvittighed!

Link til kilde: Oestrogen

Oestrogen: 14. juni 2005

Leave a Reply

honey pot