Skip to content

Meditation, energier og yoga gør Sanne Salomonsen stærk

Sanne Salomonsen

Meditation, energier og yoga gør mig stærk

Af Marianne Petersen

Danmarks rockdronning Sanne Salomonsen ændrede sit liv første gang, da hun blev mor. Nu har moderens sygdom ført til flere ændringer i den snart 50-årige sangerindes liv – hun har ændret kost- og motionsvaner og tabt sig 12 kilo.

Hun var kun 12 år, da hun stod på en scene og gav den for fulde hammer første gang. Siden gik det stærkt med rollen som Sheila i musicalen Hair, som frontfigur i bandet Sneakers, Anne Linnet Band og eget band. Men den helt store kovending i Sanne Salomonsens liv kom da hun som 33-årig fik sønnen Victor Ray sammen med svenske Mats Ronander.

– Jeg blev nødt til at ændre mit liv, for jeg kunne ikke holde ud at se, hvordan jeg kodede min søn. Han var som en kopi af mig, og det gav anledning til en selvransagelsesperiode, der stod på i meget lang tid. Jeg læste bunker af bøger og opsøgte forskellige mentale trænere, fortæller Sanne Salomonsen. Den kendte danske rocksangerinde, som netop har høstet flotte anmeldelser for sin seneste CD og optræden på Grøn Koncerterne i hele landet, fandt efter en tid frem til en helt ny livsfilosofi, som har præget hendes liv lige siden.

– Jeg tror på Universet – et univers, som består af energier, hvor vi mennesker også selv er energier. Hver en tanke er en energi, som præger hele din krop og psyke. Hver en tanke er en manifestation af din underbevidsthed, og når du arbejder med den, kan du tiltrække det, du ønsker.

Koder sig selv

Sanne Salomonsen arbejder med energierne, mens hun mediterer og dyrker yoga. Hun taler med sig selv. Beslutter sig for at være et bedre menneske i forhold til flere ting. Som nybagt mor ønskede hun at være et bedre forbillede for sin søn. – Jeg bestemte mig for at være et bedre og mere ordentligt menneske. Jeg forsøgte at kode mig selv ved at sige små sætninger til mig selv, og langsomt lærte jeg mine egne og Universets energier at kende. Hvis du tvinger dig selv til at tænke anderledes og bedre, begynder energierne at arbejde for dig.

Bøger, mænd og heste

Bøger af og om buddismens åndelige leder, Dalai Lama, har været en ledestjerne for Sanne Salomonsen. Men hun har også haft glæde af Eckert Tolles ”Nuets Kraft”, og bøger som f. eks. ”Mænd er fra Mars – Kvinder fra Venus” samt ”Den 9 indsigt”.

– Vi mennesker er eksperter i at gøre livet svært for os selv. Vi er bange for at kaste trygheden i såvel problemer som vaner fra os. Men det kan være nødvendigt – også at lægge følelserne fra os – for at komme videre, mener Sanne Salomonsen. Hun har i sin lange selvransagelse og udviklingsperiode selv valgt to ting fra.

– Jeg har valgt fra at bo sammen med en mand, og jeg har fravalgt at ride hver dag. Der er ikke plads til det hele i mit liv, fortæller Sanne Salomonsen.

Helt farvel til mænd og heste har hun dog ikke sagt. Hun har en flot pintoaraber avlshingst på sin gård, og kæreste har hun også.

Ny livsstil

Det seneste års tid har Sanne Salomonsen ændret livsstil. Moderens sygdom sidste sommer fik Sanne Salomonsen til at stoppe op og selvransage endnu en gang.

– Min mor har altid været buttet ligesom mig, og hendes blodpropper og andre sygdomme, der dukkede, var alle relateret til forkert levevis og overvægt. Det fik mig til at tænke, at det hun gikigennem, skulle hun ikke opleve, at jeg også skulle igennem. Jeg skyldte hende ganske enkelt at ændre mad- og motionsvaner, og det har jeg gjort meget konsekvent, fortæller Sanne Salomonsen. Hun har på et år tabt sig 12 kilo, og begyndende overgangsalders-skavanker og småkranten er samtidig forsvundet.

Ny mad – ny energi

Ernæringsvejleder og kosmetolog Susanne Bjørkmann har lært Sanne Salomonsen at spise mad, der stimulerer og giver energi. Fem dage om ugen står den udelukkende på grøntsager, kød og fisk. Brød og pasta rører hun sjældent.

– Jeg kan ligefrem mærke, hvordan maden giver mig energi og velvære. Jeg nyder min mad, selv om den er helt anderledes, end den jeg tidligere spiste. Det er helt fantastisk, siger Sanne Salomonsen.

Power yoga

På motionsområdet har Sanne Salomonsen også ændret stil. Ud over almindelig yoga dyrker hun nu også Astanga yoga – populært kaldet power yoga.

– Jeg rejser meget, så det er vigtigt for mig, at den motion jeg dyrker, ikke kræver en masse udstyr og plads. Power yoga kan dyrkes uanset, hvor du befinder dig, og sammen med min personal trainer har jeg fået lagt et program, som også rummer Pilates gymnastik. Og et er helt utroligt, hvad det betyder for mig. Alle mine småskavanker, skranten i ryggen og begyndende overgangsalder er forsvundet. Det gør mig stærk og rank – ja det føles faktisk som om jeg er blevet længere.

2005

Selv om Sanne Salomonsen stort set altid har haft en nærmest overbooket kalender, er 2005 alligevel noget helt særligt. Januar blev tilbragt i studiet og i slutningen af februar udkom hendes meget anmelder roste CD ”The Album”. Hun har deltaget i det svenske Melodi Grand Prix og optrådt på Bellevue Teatret med hendes one womanshow. Hen over sommeren har Sanne Salomonsen turneret over hele landet ved Grøn Koncert arrangementerne. Vil du se hvornår du kan opleve Sanne Salomonsen et sted i nærheden af hvor du bor kan du se hendes tour kalender på www.sannesalomonsen.dk

Link til kilde: Liv & Sjæl

LIV & SJÆL
Liv & Sjæl

Leave a Reply

honey pot